Du behöver
- 4 st tagliatelle port nykokt
- 200 g laxfilé rökt
- 300 g räkor med skal
- 200 g champinjoner färska
- 2 st tomater
- 1 st purjolök
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk messmör
- salt och peppar
- parmesanost nyriven
Garnering:
räkor ca 8-10 med skal
hackad persilja
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skär laxen i tärningar. Skala och dela räkorna. Skålla, skala och tärna tomaterna. Ansa och skiva svampen. Ansa och strimla purjolöken.
2
Fräs svamp och purjolök i lite matfett tills vätskan har kokat in.
3
Tillsätt grädde, messmör och tomathacket. Låt allt puttra några minuter. Rör ner lax och räkor och låt såsen bli genomvarm, men inte koka. Smaka av.
4
Rör ner den nykokta pastan i såsen och lägg upp rätten på varmt uppläggningsfat. Garnera med några räkor och strö över hackad persilja. Bjud nyriven parmesanost till.