Lax- och räkpasta med messmör

Med messmör i såsen får vår lax- och räkpasta ny spännande smak.

Du behöver

  • 4 st tagliatelle port nykokt
  • 200 g laxfilé rökt
  • 300 g räkor med skal
  • 200 g champinjoner färska
  • 2 st tomater
  • 1 st purjolök
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk messmör
  • salt och peppar
  • parmesanost nyriven

Garnering:

räkor ca 8-10 med skal
hackad persilja

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skär laxen i tärningar. Skala och dela räkorna. Skålla, skala och tärna tomaterna. Ansa och skiva svampen. Ansa och strimla purjolöken.

2
Fräs svamp och purjolök i lite matfett tills vätskan har kokat in.

3
Tillsätt grädde, messmör och tomathacket. Låt allt puttra några minuter. Rör ner lax och räkor och låt såsen bli genomvarm, men inte koka. Smaka av.

4
Rör ner den nykokta pastan i såsen och lägg upp rätten på varmt uppläggningsfat. Garnera med några räkor och strö över hackad persilja. Bjud nyriven parmesanost till.

Scroll to Top