Lättfrusen jordgubbsgazpacho

Färska bär med glass eller lättvispad grädde är en favoritefterrätt så här års. Nästan lika enkel är den här fräscha sommarsoppan med jordgubbar som toppas med bär och vaniljglass.

Du behöver

  • 1 l jordgubbar
  • 1 st vaniljstång
  • 0.5 dl flädersaft koncentrerad
  • 1 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 st stjärnanis

Servera med:

bär färska
vaniljglass

Gör så här

1
Ansa jordgubbarna. Klyv vaniljstången på längden, skrapa ner fröna i en kastrull och lägg även ner själva vaniljstången. Tillsätt saft, vatten, socker och stjärnanis. Koka ett par minuter tills sockret löser sig. Låt kallna. Plocka upp vaniljstång och stjärnanis.

2
Mixa jordgubbar och lag till en slät soppa.

3
Kyl soppan. Det är också gott att ställa soppan i frysen ett par timmar innan servering, då blir den som en lös sorbet. Rör om ett par gånger under frystiden.

4
Häll upp soppan och toppa med bär och en kula glass.

Scroll to Top