Lättbakat kumminbröd

Kumminbrödet går snabbt och lätt att röra ihop. Det ska inte jäsas, bara gräddas genast.

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 2.25 dl rågsikt
  • 0.5 dl fibrex
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kummin
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.75 dl brödsirap
  • 6 dl yoghurt naturell

Ugn: 175°

Det här behövs till 1 bröd:

Gör så här

1
Blanda samman vetemjöl med rågsikt, fibrex, solrosfrön, vetegroddar, salt, kummin och bikarbonat .

2
Blanda yoghurten med sirapen och rör samman det hastigt med mjölblandningen.

3
Fördela smeten i en avlång smord form som rymmer ca 2 liter. Grädda mitt i ugnen ca 90 minuter. Täck brödet med folie efter ca halva tiden så att det inte blir för mörkt.

4
Låt brödet vila någon minut i sin form innan det stjälps upp och viras in i bakduk. Låt brödet kallna.

Scroll to Top