Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 2.25 dl rågsikt
- 0.5 dl fibrex
- 1.5 dl solrosfrön
- 1 dl vetegroddar
- 1 tsk salt
- 2 tsk kummin
- 2 tsk bikarbonat
- 0.75 dl brödsirap
- 6 dl yoghurt naturell
Ugn: 175°
Det här behövs till 1 bröd:
Gör så här
1
Blanda samman vetemjöl med rågsikt, fibrex, solrosfrön, vetegroddar, salt, kummin och bikarbonat .
2
Blanda yoghurten med sirapen och rör samman det hastigt med mjölblandningen.
3
Fördela smeten i en avlång smord form som rymmer ca 2 liter. Grädda mitt i ugnen ca 90 minuter. Täck brödet med folie efter ca halva tiden så att det inte blir för mörkt.
4
Låt brödet vila någon minut i sin form innan det stjälps upp och viras in i bakduk. Låt brödet kallna.