Du behöver
- 400 g köttfärs
- 1 msk rapsolja smör- och
- 0.5 st purjolök
- 300 g champinjoner
- 1 dl tomater soltorkade
- 1 st burk krossade tomater 400 g
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl basilika strimlad
- salt peppar
- 200 g pastaplattor färska
- 2 dl riven ost
Ugn: 225°
Gör så här
1
Fräs färsen grynig i en gryta med smör- och rapsolja. Skölj och strimla purjolöken. Skiva svampen.
2
Låt purjolök, svamp och strimlade tomater fräsa med färsen i ett par minuter.
3
Späd med krossade tomater och grädde, och koka upp. Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar. Koka ihop i 15 minuter.
4
Varva såsen med lasagneplattorna i en ugnsfast form. Toppa med riven ost. Tillaga i ugnen i 30 minuter.