Du behöver
- 400 g köttfärs
- 1 msk smör
- 2 st korv t ex chorizo
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 1 msk kalvfond
- salt peppar
- 1 msk basilika
- 300 g lasagneplattor färska
Vit sås:
2 msk smör
0.5 dl vetemjöl
8 dl mjölk
2 dl riven ost smakrik
Servera med:
sallad
Ugn: 200°
Gör så här
1
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skiva korven tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Låt korv, lök och vitlök fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.
2
Späd med krossade tomater och fond. Krydda med salt, peppar och basilika. Koka ihop såsen i 10 minuter.
3
Vit sås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med mjölk och koka såsen under omrörning ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör i 1 dl av den rivna osten.
4
Smörj en ugnsform och häll i lite av såsen i botten på formen. Varva lasagneplattor, köttfärssås och sås i formen. Avsluta med sås. Strö över resten av osten. Grädda tills lasagneplattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg, 30 minuter. Servera med sallad