Lasagne med köttfärs

Du behöver 400 g köttfärs 1 msk smör 2 st korv t ex chorizo 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk tomatpuré 400...

Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 1 msk smör
  • 2 st korv t ex chorizo
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 1 msk kalvfond
  • salt peppar
  • 1 msk basilika
  • 300 g lasagneplattor färska

Vit sås:

2 msk smör
0.5 dl vetemjöl
8 dl mjölk
2 dl riven ost smakrik

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skiva korven tunt. Skala och hacka lök och vitlök. Låt korv, lök och vitlök fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.

2
Späd med krossade tomater och fond. Krydda med salt, peppar och basilika. Koka ihop såsen i 10 minuter.

3
Vit sås: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med mjölk och koka såsen under omrörning ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Rör i 1 dl av den rivna osten.

4
Smörj en ugnsform och häll i lite av såsen i botten på formen. Varva lasagneplattor, köttfärssås och sås i formen. Avsluta med sås. Strö över resten av osten. Grädda tills lasagneplattorna är mjuka och lasagnen fått fin färg, 30 minuter. Servera med sallad

Scroll to Top