Lasagne med grönsakssås

Du behöver 250 g lasagneplattor färska 450 g keso Grönsakssås: 2 st rödlökar 2.5 st vitlöksklyftor 1 msk olivolja 7.5 st morötter 2 st squash...

Du behöver

  • 250 g lasagneplattor färska
  • 450 g keso

Grönsakssås:

2 st rödlökar
2.5 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
7.5 st morötter
2 st squash
1 st burk krossade tomater
1.5 tsk oregano torkad
salt peppar

Sallad:

1 st salladshuvud
250 g körsbärstomater
200 g grön sparris
1 msk vinäger
1 msk vatten

Servera med:

fullkornsbröd

Ugn: 200°

Gör så här

1
Grönsakssås: Skala och hacka lök och vitlök och fräs dem mjuka i en gryta med olja. Riv morötter och squash grovt och lägg ner i grytan och fräs ett par minuter till. Tillsätt krossade tomater och krydda med oregano, salt och peppar. Koka såsen i 10–15 minuter. Tillsätt lite vatten om såsen är för tjock.

2
Varva grönsakssås, lasagneplattor och keso i en ugnsfast form. Avsluta med grönsakssås och keso. Tillaga mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 25 minuter.

3
Sallad: Riv salladen i bitar. Halvera tomaterna. Bryt bort och kasta nedersta biten på sparrisen. Dela sparrisen i bitar som är 2 cm. Blanda grönsakerna med vinäger, vatten, salt och peppar och servera till lasagnen tillsammans med bröd.

Scroll to Top