Lantpaté med champagnegelé och bacon

Smörrebröd med pastej, knaperstekt bacon och champinjoner är det danska originalet. Men med en skiva fransk lantpaté blir det ännu festligare. Och kronan på verket ? en lyxig champagnegelé.

Du behöver

  • 4 skiva bacon
  • 100 g champinjoner
  • smör
  • 4 skiva danskt rågbröd
  • 4 skiva lantpaté fransk
  • persilja

Champagnegelé:

1.5 st gelatinblad
1 dl mousserande vin

Garnera med:

persilja

Gör så här

1
Champagnegelé: Blötlägg gelatinet i kallt vatten, 5 minuter. Värm 1/2 dl av vinet. Ta kastrullen från värmen och låt gelatinet smälta i vinet. Tillsätt resten av vinet och häll upp i en djup tallrik. Låt stelna i kylen.

2
Dela baconskivorna tvärsöver. Knaperstek dem i sitt eget fett och låt dem rinna av på hushållspapper. Skiva svampen och stek dem i en stekpanna med smör.

3
Bred smör på brödskivorna och lägg på patén. Toppa med bacon och svamp. Skär gelén i små tärningar och “droppa” över patén. Garnera med persilja.

Scroll to Top