Du behöver
- 4 skiva bacon
- 100 g champinjoner
- smör
- 4 skiva danskt rågbröd
- 4 skiva lantpaté fransk
- persilja
Champagnegelé:
1.5 st gelatinblad
1 dl mousserande vin
Garnera med:
persilja
Gör så här
1
Champagnegelé: Blötlägg gelatinet i kallt vatten, 5 minuter. Värm 1/2 dl av vinet. Ta kastrullen från värmen och låt gelatinet smälta i vinet. Tillsätt resten av vinet och häll upp i en djup tallrik. Låt stelna i kylen.
2
Dela baconskivorna tvärsöver. Knaperstek dem i sitt eget fett och låt dem rinna av på hushållspapper. Skiva svampen och stek dem i en stekpanna med smör.
3
Bred smör på brödskivorna och lägg på patén. Toppa med bacon och svamp. Skär gelén i små tärningar och “droppa” över patén. Garnera med persilja.