Långpannerutor med vetekross

Du behöver 2 dl vetekross 2.5 dl vatten 250 g kesella 1 % 50 g jäst 25 g smör 2 msk sirap vit vetemjöl ca...

Du behöver

  • 2 dl vetekross
  • 2.5 dl vatten
  • 250 g kesella 1 %
  • 50 g jäst
  • 25 g smör
  • 2 msk sirap vit
  • vetemjöl ca 10 dl special fullkorn
  • 1 st ägg

Garnera med:

sesamfrön

Ugn: 225°

24 bullar

Gör så här

1
Lägg vetekross i en degbunke. Koka upp vattnet och häll över krosset. Rör om och låt svalna till 37°. Tillsätt kesella, smulad jäst, rumsvarmt smör, sirap och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa övertäckt i 30 minuter.

2
Ta upp degen och knåda ihop den. Kavla ut degen i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Dela degplattan med en degskrapa i 24 rutor. Nagga med gaffel eller nagg och låt degen jäsa övertäckt i ca 25 minuter.

3
Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. För över brödet på ett galler. Bryt isär brödet när det svalnat något. Låt svalna under bakduk.

Scroll to Top