Långkokt lammlägg med balsamico

Det här är en väldigt praktisk bjudrätt eftersom köttet sköter sig självt i ugnen. Långkokt kött blir alltid fantastiskt gott, speciellt om det, som här, får koka i vin och balsamvinäger. Säg till din kötthandlare i tid för att få de portionsstyckade lammläggarna.

Du behöver

  • 6 st lammläggar små
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • olivolja
  • 6 st rödlökar
  • 3 st vitlök hela
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 dl hackad färsk rosmarin
  • 1 dl balsamvinäger
  • 0.5 st flaska rödvin
  • 2 msk flytande honung

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200º. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn lammläggarna runt om i olivolja i en stekpanna. Lägg över dem i en stor ugnssäker form.

2
Skär av rotfästet på lökarna och skala dem. Dela de hela vitlökarna tvärsöver. Hacka vitlöksklyftorna.

3
Lägg lök, vitlök och rosmarin runt lammläggarna. Häll på balsamvinäger och vin.

4
Täck med aluminiumfolie. Stek köttet i ugnen ca 1 3/4 timme. Ös läggarna några gånger under tiden.

5
Blanda honungen med 2 msk av stekskyn. Pensla läggarna med honungsskyn. Fortsätt steka utan folie tills läggarna har fin färg och knaprig yta, ca 20 minuter.

Scroll to Top