Du behöver
- 6 st lammläggar små
- flingsalt
- nymald peppar
- olivolja
- 6 st rödlökar
- 3 st vitlök hela
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 dl hackad färsk rosmarin
- 1 dl balsamvinäger
- 0.5 st flaska rödvin
- 2 msk flytande honung
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200º. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn lammläggarna runt om i olivolja i en stekpanna. Lägg över dem i en stor ugnssäker form.
2
Skär av rotfästet på lökarna och skala dem. Dela de hela vitlökarna tvärsöver. Hacka vitlöksklyftorna.
3
Lägg lök, vitlök och rosmarin runt lammläggarna. Häll på balsamvinäger och vin.
4
Täck med aluminiumfolie. Stek köttet i ugnen ca 1 3/4 timme. Ös läggarna några gånger under tiden.
5
Blanda honungen med 2 msk av stekskyn. Pensla läggarna med honungsskyn. Fortsätt steka utan folie tills läggarna har fin färg och knaprig yta, ca 20 minuter.