Lammfilé med potatissallad

Du behöver 600 g lammfilé 2 st vitlöksklyftor 2 msk rosmarin hackad 50 g hasselnötter salt peppar 40 g smör Potatissallad: 650 g delikatesspotatis 2...

Du behöver

  • 600 g lammfilé
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk rosmarin hackad
  • 50 g hasselnötter
  • salt peppar
  • 40 g smör

Potatissallad:

650 g delikatesspotatis
2 dl vispgrädde
1.5 msk pressad citronsaft
0.5 tsk muskotnöt riven
salt
3 st salladslökar
75 g ättiksgurka
50 g babyspenat
1 st dill knippa
sallad

Ugn: 180°

Gör så här

1
Gnid in lammfilén med pressad vitlök och rosmarin. Vänd filén i hackade nötter och krydda med salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Stek klart köttet i ugnen, ca 10 minuter.

2
Potatissallad: Koka potatisen i saltat vatten. Häll på kallt vatten och skala potatisen. Vispa grädden krämig. Tillsätt citronsaft, muskotnöt och salt. Finhacka salladslöken. Hacka ättiksgurkan. Dela potatisen i bitar och vänd ner i grädden tillsammans med salladslök, gurka, spenat och hackad dill.

3
Skär köttet i tjocka skivor och servera med potatissallad och sallad.

Scroll to Top