Lammfärspanna under getosttäcke

Allt i ett-rätt med lammfärs, kryddig chorizo, bönor och grönsaker.

Du behöver

  • 200 g chorizo
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 1 st fänkål
  • olivolja
  • 300 g lammfärs
  • 500 g tomater passerade
  • 1 msk kalvfond
  • 2 tsk rosmarin torkad
  • 1 st burk stora vita bönor 400 g
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 krm tabasco
  • flingsalt

Getosttäcke:

150 g getost på rulle
250 g kesella

Servera med:

lantbröd
grönsallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär korven i slantar. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika och fänkål i mindre bitar.

2
Fräs löken i en gryta med olja. Tillsätt vitlök, paprika, fänkål, korv och färs. Stek tills färsen är grynig och korven lite brynt. Tillsätt passerade tomater, fond och rosmarin, och koka under lock, ca 20 minuter.

3
Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda i bönor, vinäger, honung, persilja och tabasco i grytan. Smaka av med salt. Lägg upp grytan i ugnsfasta portionsformar.

4
Getosttäcke: Mosa ihop getost och kesella och klicka över grytan.

5
Gratinera högt upp i ugnen, ca 20 minuter.

Scroll to Top