Du behöver
- 1 skiva vitt bröd
- 0.5 dl rött vin eller vitt vin
- 250 g lammfärs
- 0.5 st ägg
- salt och peppar
- 1 msk hackad mynta
- 1 msk hackad lök
- 1 tsk rivet citronskal
- 0.5 dl vetemjöl
- olja till stekning
Tomatsås:
500 g tomater eller körsbärstomater
vatten
1 st kryddbukett med lagerblad, timjan och libbsticka
salt och peppar
Servera med:
ris eller bröd
Gör så här
1
Kantskär och smula ner brödet i en skål och häll på vinet. Låt svälla ett par minuter. Blanda färs, salt, peppar, mynta, lök och citronskal.
2
Tillsätt bröd och ägg till färsen och blanda till en jämn smet. Forma färssmeten till valnötsstora bullar och rulla dem i mjöl. Stek bullarna på medelvärme i en stekpanna med olja.
3
Tomatsås: Skålla tomaterna och hacka dem grovt. Koka upp tomater, lite vatten och kryddbuketten i en gryta och låt sjuda i 10–15 minuter. Ta upp kryddbuketten och smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller bröd.