Lammfärsbullar i tomatsås

Du behöver 1 skiva vitt bröd 0.5 dl rött vin eller vitt vin 250 g lammfärs 0.5 st ägg salt och peppar 1 msk hackad...

Du behöver

  • 1 skiva vitt bröd
  • 0.5 dl rött vin eller vitt vin
  • 250 g lammfärs
  • 0.5 st ägg
  • salt och peppar
  • 1 msk hackad mynta
  • 1 msk hackad lök
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 0.5 dl vetemjöl
  • olja till stekning

Tomatsås:

500 g tomater eller körsbärstomater
vatten
1 st kryddbukett med lagerblad, timjan och libbsticka
salt och peppar

Servera med:

ris eller bröd

Gör så här

1
Kantskär och smula ner brödet i en skål och häll på vinet. Låt svälla ett par minuter. Blanda färs, salt, peppar, mynta, lök och citronskal.

2
Tillsätt bröd och ägg till färsen och blanda till en jämn smet. Forma färssmeten till valnötsstora bullar och rulla dem i mjöl. Stek bullarna på medelvärme i en stekpanna med olja.

3
Tomatsås: Skålla tomaterna och hacka dem grovt. Koka upp tomater, lite vatten och kryddbuketten i en gryta och låt sjuda i 10–15 minuter. Ta upp kryddbuketten och smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller bröd.

Scroll to Top