Lammfärsbiffar med ärtpuré

Du behöver 1 st potatis liten kokt 200 g lammfärs 1 msk smör rapsolja salt peppar Ärtpuré: 0.5 st gul lök 60 g ärter gula...

Du behöver

  • 1 st potatis liten kokt
  • 200 g lammfärs
  • 1 msk smör rapsolja
  • salt peppar

Ärtpuré:

0.5 st gul lök
60 g ärter gula
2 st timjan stjälkar
1 tsk äppelcidervinäger
salt peppar

Ugnsstekta rotfrukter:

2 st potatis
1 st persiljerot stor
2 st morötter
1 st rödbeta
2 tsk senapsfrö gula
1 tsk rapsolja

Ugn: 200°

Gör så här

1
Mosa potatisen och blanda den med färsen. Forma färsen till två biffar och krydda med salt och peppar. Stek biffarna i en stekpanna med smör- och rapsolja, 6–8 minuter per sida, tills de är genomstekta. Håll dem varma i ugnen.

2
Ärtpuré: Skala och hacka löken grovt. Koka ärter, lök och timjan i rikligt med vatten tills ärterna är mjuka. Följ anvisningen på ärtförpackningen eftersom vissa ärter ska blötläggas innan de kokas. Sila av vattnet och ta bort timjankvistarna. Mosa ärter och lök och smaka av med vinäger, salt och peppar.

3
Ugnsstekta rotfrukter: Skala och klyfta potatis, persiljerot, morötter och rödbeta och blanda med senapsfrö och olja. Salta och peppra. Tillaga i ugnen tills de är mjuka, 30–45 minuter. Servera till biffarna och ärtpurén.


Kommentar:
Du kan byta ut persiljerot och rödbeta mot rotselleri och palsternacka.

Scroll to Top