Kycklingwallenbergare med ljummen potatissallad

Saftiga biffar av hemmald kycklingfärs som smaksätts med dragon. En senapskryddad potatissallad med sparris är fräsch att servera till de gräddiga biffarna.

Du behöver

  • 400 g kycklingfilé gärna av majskyckling
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 tsk dragon torkad
  • 1 krm peppar
  • ströbröd till stekning

Gör så här

1
Se till att ingredienserna är riktigt kalla. Skär kycklingfilén i mindre bitar. Kör den till en färs med stålkniven i matberedaren.

2
Blanda först i saltet. Tillsätt sedan grädden, lite i taget. Arbeta in äggulorna, en i taget. Avsluta med att blanda i persilja, dragon och peppar.

3
Forma färsen till 8 biffar på en vattensköljd skärbräda. Sikta över ströbröd på båda sidor. Stek biffarna i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida, tills de är genomstekta.

4
Potatissallad: Tvätta 750 g delikatesspotatis och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Dela potatisen i bitar. Vispa ihop 2 tsk grov senap, 4 msk olivolja, flingsalt och nymald peppar. Vänd ner den varma potatisen i dressingen. Dela 300 g färsk grön sparris i bitar och koka den knapp mjuk i lättsaltat vatten, ca 3 minuter. Dela tomaterna. Vänd ner sparris, 250 g cocktailtomater och 1/2 dl hackad gräslök i potatissalladen.

Scroll to Top