Kycklingspett och nudelsallad med jordnötssås

Du behöver 4 st träspett 350 g kycklinginnerfilé Marinad: 1 st vitlöksklyfta 2 msk soja Nudelsallad: 250 g fullkornsnudlar 1 st röd paprika 0.5 st...

Du behöver

  • 4 st träspett
  • 350 g kycklinginnerfilé

Marinad:

1 st vitlöksklyfta
2 msk soja

Nudelsallad:

250 g fullkornsnudlar
1 st röd paprika
0.5 st blomkålshuvud
125 g babymajs
200 g edamebönor frysta
1.5 st lime pressad saft
1 msk rapsolja
1 msk vatten
salt peppar

Jordnötssås:

0.5 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 tsk rapsolja
0.5 st lime pressad saft
50 g jordnötssmör
1 st kokosmjölk 165 g
1 tsk strösocker
vatten ca 1 dl
salt peppar

Ugn: 250°

Gör så här

1
Marinad: Blanda pressad vitlök och soja. Trä upp kycklingen på träspett och lägg dem i en ugnsfast form med bakplåtspapper i botten. Pensla köttet med marinaden. Tillaga spetten i ugnen, ca 10 minuter.

2
Nudelsallad: Koka nudlarna. Strimla paprikan. Hacka blomkålen. Lägg ner babymajs och edamamebönor i kokande vatten och koka i 1 minut. Häll av vattnet och spola dem kalla. Blanda alla grönsaker och nudlar. Blanda limesaft, olja och vatten. Smaka av med salt och peppar och blanda dressingen med nudelsalladen.

3
Jordnötssås: Fräs finhackad lök och pressad vitlök i en kastrull med olja utan att löken får färg. Tillsätt limesaft, jordnötssmör, kokosmjölk och låt koka på medelvärme, ca 30 minuter. Rör om då och då. Såsen ska vara ganska tjock. Såsen kan serveras både varm och kall.

Scroll to Top