Du behöver
- 300 g kycklingfilé
- 0.5 dl ströbröd
- salt och peppar
- 1 msk sesamfrö
- 2 msk hackad persilja
- 1 st ägg
- 1 dl crème fraîche
- 100 g fetaost
- 100 g körsbärstomater
- 10 cm gurka
- 10 st oliver
- salladsblad
- 0.5 st rödlök
Ugn: 200°
Gör så här
1
Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda ströbröd, salt, peppar, sesamfrö och persilja på en tallrik. Vispa upp ägget i en skål. Doppa kycklingen först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Trä upp på spett.
2
Tillaga kycklingen i ugnen i ca 20 minuter tills den är klar. Blanda crème fraiche och smulad fetaost och smaka av med peppar.
3
Dela tomaterna och strimla gurkan. Blanda med oliver och sallad och strö över skivad lök. Servera till spetten och fetasåsen.