Kycklingspett med sallad

Du behöver 300 g kycklingfilé 0.5 dl ströbröd salt och peppar 1 msk sesamfrö 2 msk hackad persilja 1 st ägg 1 dl crème fraîche...

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé
  • 0.5 dl ströbröd
  • salt och peppar
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 st ägg
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g fetaost
  • 100 g körsbärstomater
  • 10 cm gurka
  • 10 st oliver
  • salladsblad
  • 0.5 st rödlök

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda ströbröd, salt, peppar, sesamfrö och persilja på en tallrik. Vispa upp ägget i en skål. Doppa kycklingen först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen. Trä upp på spett.

2
Tillaga kycklingen i ugnen i ca 20 minuter tills den är klar. Blanda crème fraiche och smulad fetaost och smaka av med peppar.

3
Dela tomaterna och strimla gurkan. Blanda med oliver och sallad och strö över skivad lök. Servera till spetten och fetasåsen.

Scroll to Top