Kycklingspett med mangosalsa

Du behöver 250 g kycklingfil Marinad: 1 msk olivolja 1 msk jordnötssmör 1 msk pressad citronsaft 1 tsk curry salt Mangosalsa: 0.5 st mango mogen...

Du behöver

  • 250 g kycklingfil

Marinad:

1 msk olivolja
1 msk jordnötssmör
1 msk pressad citronsaft
1 tsk curry
salt

Mangosalsa:

0.5 st mango mogen
0.5 st röd paprika
1 st vitlöksklyfta
1 msk pressad limesaft eller citronsaft
salt peppar
färsk koriander eller bladpersilja

Servera med:

ris
broccoli stekt med riven ingefära
limeklyfta

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär kycklingen i 1 cm breda strimlor på längden.

2
Marinad: Blanda olja, jordnötssmör, citronsaft, curry och salt, och vänd ner kycklingen. Trä upp köttet på träpinnar och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen, 15 minuter. Vänd spetten efter halva tiden. Kontrollera att köttet är genomstekt.

3
Mangosalsa: Skala och tärna mangon. Tärna paprikan och blanda med mangon. Smaksätt med pressad vitlök, limesaft, salt och peppar. Garnera med koriander. Servera med ris, stekt broccoli och limeklyftor.

Scroll to Top