Kycklingspett med bulgursallad

Du behöver 300 g kycklingfilé Marinad: 1 msk jordnötssmör 1 msk kokosmjölk 2 tsk pressad citronsaft 1 tsk strösocker 1 tsk curry 1 tsk ingefära...

Du behöver

  • 300 g kycklingfilé

Marinad:

1 msk jordnötssmör
1 msk kokosmjölk
2 tsk pressad citronsaft
1 tsk strösocker
1 tsk curry
1 tsk ingefära riven
1 msk olja
2 msk soja
6 st träspett

Bulgursallad:

1.5 dl bulgur
0.5 st röd paprika
0.5 st paprika gul
1 st salladslök
2 st plommon
1 msk mynta hackad, eventuellt
2 msk pressad citronsaft 2-3 msk
1 msk olivolja
salt och peppar

Servera med:

bröd

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i 1 1/2 cm tjocka strimlor på längden.

2
Marinad: Rör ihop jordnötssmör, kokosmjölk, citronsaft, socker, curry, ingefära, olja och soja och vänd ner köttet i marinaden. Marinera 1 timme i kylen.

3
Trä upp köttet på spett och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills köttet är klart, ca 15 minuter.

4
Bulgursallad: Koka bulgur. Spola i kallt vatten och låt rinna av väl. Hacka paprikorna fint. Skiva salladslöken. Kärna ur och tärna plommonen. Blanda ner paprika, salladslök och plommon i bulgur och smaksätt med citronsaft, olja, salt och peppar. Servera med bröd.

Scroll to Top