Du behöver
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st fänkål
- olivolja
- 0.5 g saffran
- 1 st tomat 400 g
- 3 st kycklingbuljong
- 1.5 l vatten
- 2 st lagerblad
- 0.25 st apelsin skal
- 500 g kycklingfilé
- 1 st stora vita bönor ca 400 g
- 1 st kruka basilika
- 2 msk pressad citronsaft
- 2 krm tabasco
- flingsalt
Gör så här
1
Hacka lök och vitlök. Skär fänkålen i små bitar. Fräs lök, vitlök och fänkål i en gryta med olja utan att det tar färg. Låt saffranet fräsa med mot slutet.
2
Tillsätt krossade tomater, buljongtärningar, vatten och lagerblad. Skala apelsinen med en potatisskalare och lägg i skalet. Koka soppan under lock, ca 20 minuter.
3
Skär kycklingen i små bitar. Lägg i kycklingen och koka, ca 5 minuter. Tillsätt sköljda bönor och basilikablad. Smaka av med citronsaft, tabasco och salt.