Du behöver
- 2 st kycklingfil
- 75 g champinjoner
- 3 st selleristjälkar
- 0.25 st purjolök eller
- 4 st salladslökar
- 0.5 st chilipeppar röd spansk
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- salt peppar
- 1 l vatten
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 125 g fullkornsnudlar eller äggnudlar
Servera med:
8 st cocktailtomater
1 st lime
bröd
Gör så här
1
Strimla kycklingen. Ansa och dela svampen i kvartar. Skiva sellerin. Skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.
2
Bryn kycklingen på hög värme i en gryta med smör. Salta och peppra. Tillsätt svamp, selleri, purjolök, chili och vitlök, och låt det fräsa, 2 minuter.
3
Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda, ca 10 minuter.
4
Bryt nudlarna i bitar och koka dem i soppan, 3–4 minuter. Servera med delade tomater, limeklyftor och bröd.