Kycklingsoppa med nudlar

Du behöver 2 st kycklingfil 75 g champinjoner 3 st selleristjälkar 0.25 st purjolök eller 4 st salladslökar 0.5 st chilipeppar röd spansk 1 st...

Du behöver

  • 2 st kycklingfil
  • 75 g champinjoner
  • 3 st selleristjälkar
  • 0.25 st purjolök eller
  • 4 st salladslökar
  • 0.5 st chilipeppar röd spansk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk smör
  • salt peppar
  • 1 l vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 125 g fullkornsnudlar eller äggnudlar

Servera med:

8 st cocktailtomater
1 st lime
bröd

Gör så här

1
Strimla kycklingen. Ansa och dela svampen i kvartar. Skiva sellerin. Skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken.

2
Bryn kycklingen på hög värme i en gryta med smör. Salta och peppra. Tillsätt svamp, selleri, purjolök, chili och vitlök, och låt det fräsa, 2 minuter.

3
Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda, ca 10 minuter.

4
Bryt nudlarna i bitar och koka dem i soppan, 3–4 minuter. Servera med delade tomater, limeklyftor och bröd.

Scroll to Top