Kycklingsallad

Du behöver 250 st kycklingfil olja till stekning salt peppar 2 st morötter vattenmelon ca 250 g 25 g blandad sallad späd 0.25 st blomkål...

Du behöver

  • 250 st kycklingfil
  • olja till stekning
  • salt peppar
  • 2 st morötter
  • vattenmelon ca 250 g
  • 25 g blandad sallad späd
  • 0.25 st blomkål
  • 1 dl ärter frysta tinade

Dressing:

1 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
salt peppar

Servera med:

baguette
getost

Gör så här

1
Skär kycklingfilén i tärningar och stek dem gyllene i en stekpanna med olja. Kontrollera att köttet är genomstekt. Salta och peppra.

2
Skala morötterna och hyvla tunna skivor på längden med potatisskalare. Skär melonen i tärningar. Skölj salladen. Dela blomkålen i små buketter.

3
Lägg upp kyckling, morötter, melon, sallad, blomkål och ärter på ett fat.

4
Dressing: Vispa ihop olja, citronsaft, salt och peppar, och ringla över salladen. Skiva baguetten och lägg på getost i skivor. Gratinera till osten börjar smälta och få fin färg. Servera till salladen.

Scroll to Top