Du behöver
- 250 st kycklingfil
- olja till stekning
- salt peppar
- 2 st morötter
- vattenmelon ca 250 g
- 25 g blandad sallad späd
- 0.25 st blomkål
- 1 dl ärter frysta tinade
Dressing:
1 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
salt peppar
Servera med:
baguette
getost
Gör så här
1
Skär kycklingfilén i tärningar och stek dem gyllene i en stekpanna med olja. Kontrollera att köttet är genomstekt. Salta och peppra.
2
Skala morötterna och hyvla tunna skivor på längden med potatisskalare. Skär melonen i tärningar. Skölj salladen. Dela blomkålen i små buketter.
3
Lägg upp kyckling, morötter, melon, sallad, blomkål och ärter på ett fat.
4
Dressing: Vispa ihop olja, citronsaft, salt och peppar, och ringla över salladen. Skiva baguetten och lägg på getost i skivor. Gratinera till osten börjar smälta och få fin färg. Servera till salladen.