Kycklingsallad

Du behöver 200 g kycklingfil 1 msk olja 1 tsk curry salt peppar 0.5 st romansalladshuvud 125 g grön sparris 50 g böngroddar 0.5 st...

Du behöver

  • 200 g kycklingfil
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • salt peppar
  • 0.5 st romansalladshuvud
  • 125 g grön sparris
  • 50 g böngroddar
  • 0.5 st rödlök
  • 2 msk cashewnötter
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad limesaft
  • salt peppar

Garnera med:

koriander

Servera med:

yoghurt pressad vitlök
naanbröd eller pitabröd

Gör så här

1
Skär kycklingen i tärningar, 2×2 cm och stek dem i en stekpanna med olja. Krydda med curry och stek lite tills köttet är genomstekt. Salta och peppra.

2
Strimla salladen. Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Skär sparrisen i bitar, 3 cm, och koka dem i saltat vatten, 2 minuter. Låt rinna av.

3
Blanda sallad, sparris, böngroddar och lök i tunna klyftor i en skål. Strö över cashewnötter. Fördela salladen på tallrikar och lägg på kycklingen. Droppa över olja och limesaft och krydda med salt och peppar. Garnera med koriander. Servera med gurksås och naan- eller pitabröd.

Scroll to Top