Du behöver
- 200 g kycklingfil
- 1 msk olja
- 1 tsk curry
- salt peppar
- 0.5 st romansalladshuvud
- 125 g grön sparris
- 50 g böngroddar
- 0.5 st rödlök
- 2 msk cashewnötter
- 1 msk olivolja
- 1 msk pressad limesaft
- salt peppar
Garnera med:
koriander
Servera med:
yoghurt pressad vitlök
naanbröd eller pitabröd
Gör så här
1
Skär kycklingen i tärningar, 2×2 cm och stek dem i en stekpanna med olja. Krydda med curry och stek lite tills köttet är genomstekt. Salta och peppra.
2
Strimla salladen. Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Skär sparrisen i bitar, 3 cm, och koka dem i saltat vatten, 2 minuter. Låt rinna av.
3
Blanda sallad, sparris, böngroddar och lök i tunna klyftor i en skål. Strö över cashewnötter. Fördela salladen på tallrikar och lägg på kycklingen. Droppa över olja och limesaft och krydda med salt och peppar. Garnera med koriander. Servera med gurksås och naan- eller pitabröd.