Du behöver
- 100 g korngryn eller bulgur
- 150 g persiljerot
- 1 msk olivolja
- 0.5 tsk flingsalt
- 1.5 st apelsin spara en halva till dressingen
- 0.5 st röd paprika
- 150 g kyckling kokt eller stekt
- 50 g sallad späd
Dressing:
1 msk olivolja
1 msk pressad apelsinsaft
salt peppar
Garnera med:
persilja 1 msk rostade sesamfrö
Ugn: 225°
Gör så här
1
Koka korngrynen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kallna.
2
Skala persiljerötterna och skär i sneda skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olja. Strö på salt och tillaga i ugnen, 20 minuter. Låt svalna.
3
Skala apelsinerna och skär bort allt det vita. Skiva apelsinerna. Tärna paprikan.
4
Blanda korngryn, persiljerötter, apelsin, paprika och kyckling och salladsblad på ett fat.
5
Dressing: Vispa samman olja och citronsaft och krydda med salt och peppar och ringla över salladen.