Kycklingsallad

Du behöver 100 g korngryn eller bulgur 150 g persiljerot 1 msk olivolja 0.5 tsk flingsalt 1.5 st apelsin spara en halva till dressingen 0.5...

Du behöver

  • 100 g korngryn eller bulgur
  • 150 g persiljerot
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1.5 st apelsin spara en halva till dressingen
  • 0.5 st röd paprika
  • 150 g kyckling kokt eller stekt
  • 50 g sallad späd

Dressing:

1 msk olivolja
1 msk pressad apelsinsaft
salt peppar

Garnera med:

persilja 1 msk rostade sesamfrö

Ugn: 225°

Gör så här

1
Koka korngrynen enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kallna.

2
Skala persiljerötterna och skär i sneda skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och pensla dem med olja. Strö på salt och tillaga i ugnen, 20 minuter. Låt svalna.

3
Skala apelsinerna och skär bort allt det vita. Skiva apelsinerna. Tärna paprikan.

4
Blanda korngryn, persiljerötter, apelsin, paprika och kyckling och salladsblad på ett fat.

5
Dressing: Vispa samman olja och citronsaft och krydda med salt och peppar och ringla över salladen.

Scroll to Top