Du behöver
- 200 g korngryn
- 500 g kycklingfilé
- salt peppar
- 1 msk rapsolja
- 300 g brysselkål
- 1 st romansalladshuvud
- 2 st apelsiner
- 30 g hasselnötter
Dressing:
1 tsk dijonsenap
1 msk majonnäs
1 msk olivolja
1 msk hackad rödlök
salt peppar
Servera med:
fullkornsbaguette
Gör så här
1
Skölj korngrynen och koka dem enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kallna.
2
Tärna kycklingköttet. Salta och peppra. Stek köttet gyllene i en stekpanna med olja. Kontrollera att köttet är genomstekt.
3
Ansa brysselkålen och koka den i lättsaltat vatten, 6–8 minuter. Låt rinna av. Skär brysselkålen i kvartar. Strimla salladen. Skala apelsinerna med kniv så den vita hinnan kommer bort. Tärna apelsinköttet.
4
Hacka nötterna grovt och rosta dem i torr stekpanna. Blanda korngryn, kyckling, brysselkål, apelsin och sallad.
5
Dressing: Vispa samman senap, majonnäs, olja, lök, salt och peppar, och vänd ner i salladen. Strö över nötterna. Servera med bröd.