Kycklingsallad med brysselkål

Du behöver 200 g korngryn 500 g kycklingfilé salt peppar 1 msk rapsolja 300 g brysselkål 1 st romansalladshuvud 2 st apelsiner 30 g hasselnötter...

Du behöver

  • 200 g korngryn
  • 500 g kycklingfilé
  • salt peppar
  • 1 msk rapsolja
  • 300 g brysselkål
  • 1 st romansalladshuvud
  • 2 st apelsiner
  • 30 g hasselnötter

Dressing:

1 tsk dijonsenap
1 msk majonnäs
1 msk olivolja
1 msk hackad rödlök
salt peppar

Servera med:

fullkornsbaguette

Gör så här

1
Skölj korngrynen och koka dem enligt anvisningarna på förpackningen. Låt kallna.

2
Tärna kycklingköttet. Salta och peppra. Stek köttet gyllene i en stekpanna med olja. Kontrollera att köttet är genomstekt.

3
Ansa brysselkålen och koka den i lättsaltat vatten, 6–8 minuter. Låt rinna av. Skär brysselkålen i kvartar. Strimla salladen. Skala apelsinerna med kniv så den vita hinnan kommer bort. Tärna apelsinköttet.

4
Hacka nötterna grovt och rosta dem i torr stekpanna. Blanda korngryn, kyckling, brysselkål, apelsin och sallad.

5
Dressing: Vispa samman senap, majonnäs, olja, lök, salt och peppar, och vänd ner i salladen. Strö över nötterna. Servera med bröd.

Scroll to Top