Kycklingpizza

Du behöver 1 st pizzadeg rulle kyld 3 st kycklingfil salt peppar 1 msk smör eller margarin 2 st rödlökar 250 g champinjoner 0.5 dl...

Du behöver

  • 1 st pizzadeg rulle kyld
  • 3 st kycklingfil
  • salt peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 st rödlökar
  • 250 g champinjoner
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 75 g färsk spenat
  • 1 st äpple
  • 1.5 dl riven ost

Ugn: 150°/225°

Gör så här

1
Salta och peppra på kycklingen och bryn runt om i en stekpanna med smör. Tillaga klart i ugnen på 150º i ca 15 minuter, tills innertemperaturen är 72°.

2
Skala, dela och skiva löken. Stek löken mjuk tillsammans med skivad svamp och timjan i en stekpanna med smör. Salta och peppra.

3
Ta ut rundlar ur pizzadegen 15–17 cm i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper.

4
Blanda crème fraiche och pressad vitlök och bred på pizzorna. Lägg på sköljd spenat och strö över stekt lök och svamp. Skiva kycklingen och lägg på pizzorna. Skär äpplet i tunna klyftor lägg ovanpå. Toppa med riven ost. Grädda på 225º i 10 minuter.

Scroll to Top