Du behöver
- 1 st pizzadeg rulle kyld
- 3 st kycklingfil
- salt peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 2 st rödlökar
- 250 g champinjoner
- 0.5 dl färsk timjan
- 2 msk rapsolja
- 1 dl crème fraîche
- 1 st vitlöksklyfta
- 75 g färsk spenat
- 1 st äpple
- 1.5 dl riven ost
Ugn: 150°/225°
Gör så här
1
Salta och peppra på kycklingen och bryn runt om i en stekpanna med smör. Tillaga klart i ugnen på 150º i ca 15 minuter, tills innertemperaturen är 72°.
2
Skala, dela och skiva löken. Stek löken mjuk tillsammans med skivad svamp och timjan i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
3
Ta ut rundlar ur pizzadegen 15–17 cm i diameter och lägg på plåt med bakplåtspapper.
4
Blanda crème fraiche och pressad vitlök och bred på pizzorna. Lägg på sköljd spenat och strö över stekt lök och svamp. Skiva kycklingen och lägg på pizzorna. Skär äpplet i tunna klyftor lägg ovanpå. Toppa med riven ost. Grädda på 225º i 10 minuter.