Kycklingpanna med stekta äpplen

Du behöver 600 g kycklingfil salt peppar smör +1 msk 2 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 msk kycklingfond 1 msk dijonsenap 1 tsk timjan...

Du behöver

  • 600 g kycklingfil
  • salt peppar
  • smör +1 msk
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk maizenaredning
  • 1 st äpple

Garnera med:

timjan

Servera med:

klyftpotatis
gröna bönor

Gör så här

1
Krydda filéerna med salt och peppar och bryn dem på båda sidor i en stekpanna med 1 msk smör.

2
Häll grädde, vatten och fond i stekpannan och koka upp. Tillsätt senap och timjan och småkoka under lock, 10 minuter.

3
Ta upp kycklingen. Red av såsen och koka ett par minuter. Smaka av. Lägg tillbaka kycklingen i såsen och strö över lite timjan.

4
Kärna ur och klyfta äpplet och stek i en stekpanna med smör ett par minuter. Lägg klyftorna över kycklingen. Servera med klyftpotatis och kokta gröna bönor.

Scroll to Top