Kycklingpaj

Du behöver 2 dl vetemjöl 1 dl grahamsmjöl 125 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning: 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor...

Du behöver

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk smör eller margarin
3 st kycklingfiléer
1 tsk paprikapulver
salt och peppar
1 st röd paprika
2 dl riven ost smakrik
1 msk färsk rosmarin hackad
4 st ägg
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl, grahamsmjöl och smör till en smulig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2
Tryck ut i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga och ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter.

3
Fyllning: Skala och skiva lök och hacka vitlöken. Fräs i en stekpanna med smör. Lägg i pajformen. Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver.

4
Stek i en stekpanna med smör ca 7 minuter per sida tills de är klara. Skär i sneda skivor och lägg vackert i formen.

5
Kärna ur och tärna paprikan och lägg i formen. Strö över ost och rosmarin. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar.

6
Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter tills äggstanningen stelnat. Servera med sallad.

Scroll to Top