Kycklingpaj

Du behöver 25 g smör eller margarin 1.5 dl vetemjöl 0.5 dl kesella 0.5 st grillad kyckling 5 st soltorkade tomater 75 g fetaost 10...

Du behöver

  • 25 g smör eller margarin
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kesella
  • 0.5 st grillad kyckling
  • 5 st soltorkade tomater
  • 75 g fetaost
  • 10 cm purjolök
  • smör eller margarin till stekning
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • salt och peppar

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Hacka ihop smör, mjöl och kesella, och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en liten form, 18×14 cm, och grädda i 8 minuter.

2
Strimla kyckling och tomater. Tärna fetaosten.

3
Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör. Lägg purjolöken i pajskalet och lägg på kyckling, tomater och feta-ost.

4
Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar och häll i pajskalet. Grädda i 20 minuter. Servera med sallad.

Scroll to Top