Kycklingpaj under smördegslock

Du behöver 4 st portionsformar 1 st rulle kyld smördeg 1 st ägg 2 msk sesamfrön Fyllning: 500 g salladskyckling fryst och grillad eller 1...

Du behöver

  • 4 st portionsformar
  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 1 st ägg
  • 2 msk sesamfrön

Fyllning:

500 g salladskyckling fryst och grillad eller 1 grillad kyckling
250 g champinjoner
6 st salladslökar
0.5 st röd paprika
0.5 st paprika gul
2 msk smör
2 dl crème fraîche med chili och ingefära
2 msk mango chutney
salt, peppar

Servera med:

sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skär ut lock till pajerna genom att lägga formarna upp och ner på smördegen och skära ut locken efter kanten på formarna.

2
Tina kycklingen eller bena ur och tärna köttet på den nygrillade kyclingen. Ansa och skär champinjonerna i klyftor. Skär salladslöken i bitar. Tärna paprikorna.

3
Fräs champinjoner och salladslök i en stekpanna med smör, ca 5 minuter. Tillsätt paprikorna på slutet. Vänd ner kycklingen och tillsätt crème fraiche och mango chutney. Låt koka på svag värme 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
Fördela fyllningen i formarna och låt ånga av en stund. Vispa ägget och pensla formarnas kanter. Lägg smördegslocken ovanpå kanten och tryck till. Snitta locken med en vass kniv, så att ångan kommer ut vid gräddningen. Pensla locken med ägg och garnera med sesamfrön. Grädda pajerna i mitten av ugnen, ca 20 minuter, tills locken får fin färg. Servera med sallad.

Scroll to Top