Kycklingpaj med bacon

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 150 g smör eller margarin 2 msk kallt vatten Fyllning: 2 st kycklingfil salt peppar 1 msk smör eller...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk kallt vatten

Fyllning:

2 st kycklingfil
salt peppar
1 msk smör eller margarin
2 st paprika i olika färger
1 st röd chilipeppar
2 msk oregano hackad
140 g bacon
1 dl riven ost

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl mjölk

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Hacka samman mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2
Fyllning: Skär kycklingen i små bitar. Salta och peppra och stek i en stekpanna med smör tills kycklingen är genomstekt. Kärna ur och strimla paprikorna. Kärna ur och finhacka chilin. Låt paprika och chili fräsa med kycklingen ett par minuter. Blanda i oregano. Lägg kycklingfräset i pajskalet.

3
Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Strö över bacon och ost.

4
Äggstanning: Vispa samman ägg och mjölk och häll i pajskalet. Grädda i ca 40 minuter tills äggstanningen stannat. Servera med sallad.

Scroll to Top