Kycklingnuggets med mangosås

Du behöver 2 st kycklingfiléer 1 st ägg 2.5 msk majsstärkelse 2 msk pressad limesaft 0.5 st lime rivet skal av salt, vitpeppar 1 dl...

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 st ägg
  • 2.5 msk majsstärkelse
  • 2 msk pressad limesaft
  • 0.5 st lime rivet skal av
  • salt, vitpeppar
  • 1 dl panko asiatiskt ströbröd
  • 0.5 dl rapsolja

Dipsås:

100 g mango fryst, tinad
2 tsk sweet chilisås
1 msk pressad limesaft

Servera med:

kokt ris
gurkstavar
salladsskott blandade

Gör så här

1
Skär kycklingfilén i ca 2-3 cm stora bitar. Vispa samman ägg, majsstärkelse, limesaft, limeskal, salt och peppar i en bunke.

2
Doppa kycklingbitarna i smeten och rulla dem sedan i panko. Lägg dem på ett smörpapper.

3
Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingbitarna på medelvärme, ca 5 minuter runt om.

4
Dipsås: Mixa mangon i en bägare med mixerstav och smak-sätt med sweet chilisås och limesaft. Servera i skålar till kycklingnuggetsen med kokt ris, gurkstavar och salladsskott.

Scroll to Top