Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 1 st ägg
- 2.5 msk majsstärkelse
- 2 msk pressad limesaft
- 0.5 st lime rivet skal av
- salt, vitpeppar
- 1 dl panko asiatiskt ströbröd
- 0.5 dl rapsolja
Dipsås:
100 g mango fryst, tinad
2 tsk sweet chilisås
1 msk pressad limesaft
Servera med:
kokt ris
gurkstavar
salladsskott blandade
Gör så här
1
Skär kycklingfilén i ca 2-3 cm stora bitar. Vispa samman ägg, majsstärkelse, limesaft, limeskal, salt och peppar i en bunke.
2
Doppa kycklingbitarna i smeten och rulla dem sedan i panko. Lägg dem på ett smörpapper.
3
Hetta upp en stekpanna med olja och stek kycklingbitarna på medelvärme, ca 5 minuter runt om.
4
Dipsås: Mixa mangon i en bägare med mixerstav och smak-sätt med sweet chilisås och limesaft. Servera i skålar till kycklingnuggetsen med kokt ris, gurkstavar och salladsskott.