Du behöver
- 2 st rödlökar
- 250 g körsbärstomater
- 1 dl oliver gröna
- 4 st kycklingklubbor
- salt peppar
- 1 st citron rivet skal
- 1 msk oregano torkad
- 2 msk olivolja
- 2 st apelsiner
- 4 st potatis stora
Vitlöksyoghurt:
1 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
Ugn: 175°
Gör så här
1
Skala och klyfta löken. Lägg lök, tomater och oliver i en ugnsform.
2
Lägg i kycklingen och krydda med salt, peppar, citronskal och oregano. Ringla över olja.
3
Skölj och dela apelsinerna i halvor och lägg dem i formen. Tillaga i ugnen tills kycklingen är klar, ca 45 minuter. Kontrollera att köttsaften är ofärgad. Tillaga potatisarna tillsammans med kycklingen.
4
Vitlöksyoghurt: Blanda yoghurt, pressad vitlök, salt och peppar.