Kycklinggryta med sparris och dragon

Du behöver 600 g kycklingfilé 2 msk smör salt, svartpeppar 2 tsk dragon finhackad färsk 2 dl vatten 2 msk kycklingfond 2 dl äppelcider 1...

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 msk smör
  • salt, svartpeppar
  • 2 tsk dragon finhackad färsk
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl äppelcider
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 st knippe rädisor
  • 250 g grön sparris
  • 2 msk maizena ljus redning

Garnera med:

färsk dragon

Servera med:

kokt ris

Gör så här

1
Strimla kycklingfiléerna och bryn dem runt om i en het stekpanna med smör, ca 5 minuter. Salta och krydda med peppar och dragon. Lägg över i en gryta.

2
Tillsätt vatten, fond, cider och grädde. Koka upp och låt sjuda, ca 5 minuter.

3
Ansa rädisorna och halvera dem. Ansa sparrisen och skär den i bitar. Tillsätt rädisor och sparris till grytan och sjud i 2 minuter.

4
Red av med ljus redning och smaka av grytan med salt och peppar. Garnera med dragon och servera med kokt ris.

Scroll to Top