Kycklinggryta med ajvar relish och kokos

Du behöver 500 g kycklingfil 1 msk smör salt peppar 200 g champinjoner 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 dl ajvar relish 1...

Du behöver

  • 500 g kycklingfil
  • 1 msk smör
  • salt peppar
  • 200 g champinjoner
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 st kokosmjölk 400 g
  • 1 msk kycklingfond
  • 200 g körsbärstomater
  • 75 g babyspenat

Servera med:

basmatiris

Gör så här

1
Putsa filéerna. Skär dem i strimlor och bryn dem i en stekpanna med smör. Salta och peppra.

2
Skiva svampen. Skala och hacka lök och vitlök. Lägg ner svamp, lök och vitlök i stekpannan, och fräs i 5 minuter.

3
Vispa ihop ajvar relish, kokosmjölk och fond, och häll ner i stekpannan. Koka upp och småkoka i 5 minuter.

4
Dela tomaterna och rör ner dem tillsammans med spenat. Koka upp. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt basmatiris.

Scroll to Top