Kycklinggratäng

Du behöver 4 prt kokt ris 600 g kycklingfilé salt peppar 2 msk smör 3 dl vispgrädde 0.5 dl chilisås 1 msk tomatpuré 2 msk...

Du behöver

  • 4 prt kokt ris
  • 600 g kycklingfilé
  • salt peppar
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl chilisås
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk kalvfond
  • 1 msk maizena redning
  • 0.5 dl persilja hackad och basilika
  • 1 dl riven ost
  • 1 st röd paprika
  • 140 g bacon tärnad

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg det kokta riset i en smord ugnsform.

2
Krydda kycklingen med salt och peppar och stek på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 15 minuter. Skiva kycklingen och lägg den ovanpå riset.

3
Blanda grädde, chilisås, tomatpuré och fond i en kastrull, och koka upp. Rör i redning och koka i 3 minuter. Blanda i örterna. Häll såsen över kycklingen. Strö över ost. Gratinera i 15 minuter.

4
Kärna ur och tärna paprikan. Stek baconet knaprigt i sitt eget fett och låt det rinna av på hushållspapper.

5
Strö den tärnade paprikan och bacon över gratängen och servera med sallad.

Scroll to Top