Du behöver
- 4 prt kokt ris
- 600 g kycklingfilé
- salt peppar
- 2 msk smör
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 dl chilisås
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk kalvfond
- 1 msk maizena redning
- 0.5 dl persilja hackad och basilika
- 1 dl riven ost
- 1 st röd paprika
- 140 g bacon tärnad
Servera med:
sallad
Ugn: 225°
Gör så här
1
Lägg det kokta riset i en smord ugnsform.
2
Krydda kycklingen med salt och peppar och stek på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 15 minuter. Skiva kycklingen och lägg den ovanpå riset.
3
Blanda grädde, chilisås, tomatpuré och fond i en kastrull, och koka upp. Rör i redning och koka i 3 minuter. Blanda i örterna. Häll såsen över kycklingen. Strö över ost. Gratinera i 15 minuter.
4
Kärna ur och tärna paprikan. Stek baconet knaprigt i sitt eget fett och låt det rinna av på hushållspapper.
5
Strö den tärnade paprikan och bacon över gratängen och servera med sallad.