Kycklinggratäng med bönsallad

Du behöver 300 g körsbärstomater 1 msk olivolja 1 st vitlöksklyfta 140 g tärnat bacon 600 g kycklingfil 200 g champinjoner 1 msk smör 3...

Du behöver

  • 300 g körsbärstomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 140 g tärnat bacon
  • 600 g kycklingfil
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 3 dl crème fraîche
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt peppar
  • 2 dl riven ost

Bönsallad:

2 st avokado
1 st bönor 380 g
3 st salladslökar
1 st isbergssallad klyfta
1 st röd paprika
10 cm gurka
2 msk solrosfrön
2 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 tsk honung

Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg tomaterna i en ugnsfast form och blanda dem med olja och pressad vitlök. Tillaga i ugnen, 30 minuter.

2
Stek baconet nästan knaprigt och ta upp det ur pannan. Skiva kycklingfiléerna och stek dem i baconfettet. Ta upp kycklingen och lägg den i en ugnsfast form.

3
Skiva svampen och stek den i en stekpanna med smör. Tillsätt crème fraiche och grädde och koka upp. Krydda med fond, paprikapulver, salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Strö på bacon och lägg på tomaterna. Strö över ost och gratinera i 10–15 minuter.

4
Bönsallad: Kärna ur och skär avokadoköttet i bitar. Skölj av bönorna. Skölj och strimla salladslöken. Bryt salladen i bitar. Kärna ur och strimla paprikan. Tärna gurkan. Blanda alla grönsaker och bönor. Vispa ihop olja, citronsaft, senap och honung, salt och peppar och blanda med salladen.

Scroll to Top