Kycklingfilé med vitkålssallad

Du behöver 250 g kycklingfilé 1 msk rapsolja 1 msk honung 2 msk soja Vitkålssallad: 2 st morötter 1 st äpple 125 g vitkål strimlad...

Du behöver

  • 250 g kycklingfilé
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk honung
  • 2 msk soja

Vitkålssallad:

2 st morötter
1 st äpple
125 g vitkål strimlad
0.5 dl russin
1 msk rapsolja
1 tsk dijonsenap
1 msk pressad apelsinsaft
salt och peppar

Servera med:

lantbröd

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i 2 cm skivor på längden. Salta och peppra. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med olja.

2
Tillsätt honung och soja till stekpannan och koka upp. Sänk värmen och stek kycklingen ca 3 minuter per sida.

3
Vitkålssallad: Skala och riv morötterna. Skär äpplet i tunna klyftor. Blanda vitkål, morötter, äpple och russin. Vispa ihop olja, senap, apelsinsaft, salt och peppar, och blanda ner i salladen. Låt gärna salladen dra ett par timmar i kylen. Servera med bröd.

Scroll to Top