Kycklingfilé med örtdressing

Du behöver 1 kg kycklingfilé salt och peppar 2 msk smör eller margarin 1 dl vatten 1 msk kycklingfond 1 dl hackade örter t ex...

Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 dl hackade örter t ex persilja, oregano, basilika
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 dl sky
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

1
Krydda köttet med salt och peppar och bryn runt om i smör i en stekpanna. Tillsätt vatten och fond och bräsera under lock i 15 minuter tills kycklingen är klar.

2
Låt vila i 10 minuter. Skiva kycklingen och lägg upp på fat. Blanda örter, vinäger, sky och olja och häll över kycklingen.

Scroll to Top