Kycklingfilé med linssallad

Du behöver 2 st kycklingfil salt peppar smör till stekning Linssallad: 100 g linser eller puylinser 1 st schalottenlök 1 st selleristjälk 2 st tomater...

Du behöver

  • 2 st kycklingfil
  • salt peppar
  • smör till stekning

Linssallad:

100 g linser eller puylinser
1 st schalottenlök
1 st selleristjälk
2 st tomater
chili ev 1 tsk hackad
2 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
0.5 dl hackad persilja
salt peppar

Gör så här

1
Linssallad: Skölj linserna väl och koka dem i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet. Skala och hacka löken. Strimla sellerin. Dela tomaterna, gröp ur kärnorna och hacka tomatköttet. Blanda linser, lök, selleri, tomater, ev chili, olja, citronsaft, persilja, salt och peppar.

2
Banka ut köttet tills det är 1 cm tjockt. Krydda med salt, peppar och oregano. Stek köttet i en stekpanna med matfett, 1–2 minuter per sida. Kontrollera att köttet är genomstekt.


Kommentar:
Laga gärna linssalladen dagen innan så blir den godare.

Scroll to Top