Du behöver
- 600 g kycklingfil
- smör till stekning
- flingsalt nymald peppar
- 1 st purjolök liten
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 st kokosmjölk 400 ml
- 0.5 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- 3 tsk fisksås
- 1.5 msk ingefära riven färsk
- 4 msk apelsinmarmelad
- 1 st lime rivet skal och pressad saft
- 3 msk kokos
- 1 st röd chili
- 1 st kruka koriander
Gör så här
1
Skär varje kycklingfilé i tre bitar och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra, och ställ åt sidan.
2
Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken.
3
Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, fond, fisksås, ingefära, marmelad och limeskal och -saft i en gryta under lock ett par minuter.
4
Lägg i kyckling och purjolök och koka, ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
5
Rosta kokosen i en torr stekpanna. Kärna ur och strimla chilin. Strö kokos, chili och hackad koriander över grytan.