Kycklingfilé med kokos och apelsin

Kanske låter det konstigt att blanda i marmelad i maten, men den ger en väldigt god apelsinsmak till den här asiatiska grytan med kokos, ingefära och lime.

Du behöver

  • 600 g kycklingfil
  • smör till stekning
  • flingsalt nymald peppar
  • 1 st purjolök liten
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st kokosmjölk 400 ml
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 3 tsk fisksås
  • 1.5 msk ingefära riven färsk
  • 4 msk apelsinmarmelad
  • 1 st lime rivet skal och pressad saft
  • 3 msk kokos
  • 1 st röd chili
  • 1 st kruka koriander

Gör så här

1
Skär varje kycklingfilé i tre bitar och bryn dem runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra, och ställ åt sidan.

2
Skölj och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken.

3
Koka ihop kokosmjölk, vatten, vitlök, fond, fisksås, ingefära, marmelad och limeskal och -saft i en gryta under lock ett par minuter.

4
Lägg i kyckling och purjolök och koka, ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5
Rosta kokosen i en torr stekpanna. Kärna ur och strimla chilin. Strö kokos, chili och hackad koriander över grytan.

Scroll to Top