Kycklingchili

Du behöver 2 st rödlökar 2 st vitlöksklyftor 1 st röd chilipeppar 500 g kycklingfilé 2 krm paprikapulver salt och peppar 3 msk olivolja 1...

Du behöver

  • 2 st rödlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chilipeppar
  • 500 g kycklingfilé
  • 2 krm paprikapulver
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 st burk majs 350 g
  • 1 st burk kidneybönor 410 g

Servera med:

sallad
crème fraîche
nachos

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och strimla chilin. Dela kycklingen i bitar, 2×2 cm.

2
Fräs all lök och chili i lite olja i stekpanna tills den börjar mjukna. Lägg över i en gryta. Fräs kycklingen kryddad med paprikapulver, salt och peppar i resten av oljan. Lägg över i grytan.

3
Tillsätt honung, krossade tomater och vinäger. Småkoka under lock i 10 minuter.

4
Skölj av majs och bönor och blanda ner i grytan. Koka i 5 minuter till. Servera med crème fraiche, sallad och nachos.

Scroll to Top