Kycklingburgare

Du behöver 400 g kycklingfil tunnskivad salt peppar 1 msk smör eller margarin 4 skiva ost 140 g bacon 4 st hamburgerbröd salladsblad 1 st...

Du behöver

  • 400 g kycklingfil tunnskivad
  • salt peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 4 skiva ost
  • 140 g bacon
  • 4 st hamburgerbröd
  • salladsblad
  • 1 st tomat
  • 0.5 st rödlök

Sås:

0.5 dl majonnäs
2 msk sweet chilisås

Servera med:

potatisklyftor

Gör så här

1
Krydda kycklingen på båda sidor med salt, peppar och chiliflakes. Stek kycklingen ett par minuter per sida i en stekpanna med smör. Kontrollera att kycklingen är genomstekt. Lägg på ostskivorna och låt de börja smälta.

2
Knaperstek baconet i en annan stekpanna och låt det rinna av på hushållspapper.

3
Sås: Blanda majonnäs och chilisås.

4
Värm bröden. Lägg samman burgarna med sallad, skivad tomat, skivad lök, kyckling och sås. Servera med potatisklyftor.

Scroll to Top