Kycklingbullar med grönt

Du behöver 2 msk havregryn 2 msk vatten 0.5 st gul lök 1 st morot 200 g kycklingfärs 1 msk hackad persilja 0.5 st ägg...

Du behöver

  • 2 msk havregryn
  • 2 msk vatten
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st morot
  • 200 g kycklingfärs
  • 1 msk hackad persilja
  • 0.5 st ägg
  • 2 msk mjölk
  • salt peppar
  • smör eller margarin till stekning

Servera med:

fullkornsbröd pastasallad och

Gör så här

1
Blanda havregryn och vatten i en skål och låt svälla i ca 10 minuter.

2
Skala och finriv löken. Skala och grovriv moroten. Blanda havregryn, lök, morot, färs, persilja, ägg, mjölk, salt och peppar. Låt gärna färsen vila i kylen i 30 minuter.

3
Rulla 8 köttbullar av färsen och stek dem runt om i en stekpanna med smör, 8–10 minuter, tills de är genomstekta. Servera med pastasallad och bröd.

Scroll to Top