Kycklingbiffar med majssalsa

Du behöver 2 dl bröd smulat vitt 1.5 dl mjölk 500 g kycklingfärs 1.5 tsk salt 1 st ägg peppar 1 msk rapsolja Majssalsa: 200...

Du behöver

  • 2 dl bröd smulat vitt
  • 1.5 dl mjölk
  • 500 g kycklingfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 1 st ägg
  • peppar
  • 1 msk rapsolja

Majssalsa:

200 g majs
0.5 st rödlök
0.5 st gurka
1 st röd paprika
2 st tomater
2 msk pressad citronsaft
salt peppar

Servera med:

bröd eller fullkornsris

Gör så här

1
Blanda brödsmulor och mjölk i en skål och låt brödet svälla i mjölken, 5 minuter. Tillsätt kycklingfärs och salt och rör om väl. Tillsätt ägg och peppar och blanda om. Forma biffar av smeten och stek dem i en stekpanna med olja.

2
Majssalsa: Lägg majskornen i en skål. Skär lök, gurka, paprika och tomater i små tärningar och blanda med majsen. Tillsätt citronsaft och blanda om. Salta och peppra.

Scroll to Top