Kycklingben med röror

Du behöver 900 g kycklingben 2 msk rapsolja 2 msk kinesisk soja 1 tsk cayennepeppar 1 tsk paprikapulver 2 msk honung Hummus: 1 st burk...

Du behöver

  • 900 g kycklingben
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk honung

Hummus:

1 st burk kikärter kokta, 400 g
0.5 tsk spiskummin mald
2 msk tahini sesampasta
0.5 st citron saft av
1 st vitlöksklyfta
1 krm paprikapulver rökt
2 msk olivolja

Örtyoghurt:

2 dl turkisk yoghurt
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
2 msk hackad persilja
1 msk timjan
salt och peppar

Tomatsalsa:

4 st tomater
2 st salladslökar
0.5 st röd chilipeppar
1 st lime saft av
salt peppar, socker
2 msk olivolja

Servera med:

bröd

Gör så här

1
Blanda olja, soja, kryddor och honung. Pensla kycklingbenen runt om och lägg på plåt med bakplåtspapper.

2
Stek mitt i ugnen i ca 40 minuter. Vänd dem någon gång och kontrollera att köttsaften är ofärgad.

3
Hummus: Skölj kikärterna och mixa till mos. Rör i spiskummin, tahini, citronsaft, pressad vitlök, paprikapulver och olja. Späd med vatten om röran är för tjock.

4
Örtyoghurt: Blanda yoghurt, senap, honung och örter och smaka av med salt och peppar.

5
Tomatsalsa: Hacka tomaterna och strimla salladslöken fint. Blanda med hackad chili och limesaft. Smaka av med salt, peppar och socker och blanda i olja. Servera kycklingbenen med rörorna och bröd.

Scroll to Top