Kycklingbaguette

Du behöver 140 g bacon 2 st kycklingfiléer 0.5 tsk oregano 1 krm spiskummin salt och peppar 1 msk smör eller margarin 1 st gemsallad...

Du behöver

  • 140 g bacon
  • 2 st kycklingfiléer
  • 0.5 tsk oregano
  • 1 krm spiskummin
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st gemsallad eller romansallad
  • 10 st rädisor
  • 50 g fetaost
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 4 st baguette

Guacamole:

1 st röd chilipeppar
2 st salladslökar
2 st avokado
5 st körsbärstomater
1 st lime pressad saft

Servera med:

lime
chili inlagd grön

Gör så här

1
Stek baconskivorna i en stekpanna och låt rinna av på hus-hållspapper.

2
Banka ut kycklingfiléerna så att de bli 1,5 cm tjocka. Krydda runt om med oregano, spiskummin, salt och peppar och stek i en stekpanna med smör ca 5 minuter per sida, tills de är ge-nomstekta.

3
Skölj och dela salladen i klyftor. Skölj och klyfta rädisorna. Lägg sallad och rädisor på ett fat och smula över fetaost. Blanda vinäger och olja och ringla över.

4
Guacamole: Kärna ur och lägg chilin i en mixer tillsammans med salladslök och mixa tills det är finhackat. Lägg avokadoköttet i mixern tillsammans med tomater och limesaft. Mixa det grovt. Smaka av med salt och peppar.

5
Värm eventuellt baguetterna och dela dem på mitten. Lägg i guacamole, lite av salladen, skivad kyckling och bacon. Servera resten av salladen bredvid tillsammans med limeklyftor och chili.

Scroll to Top