Kyckling med tapenade

Du behöver 2 st kycklingfil 2 tsk salt 6 dl vatten persilja timjan 1 st gul lök 2 st vitlöksklyftor Tapenade: 100 g oliver svarta...

Du behöver

  • 2 st kycklingfil
  • 2 tsk salt
  • 6 dl vatten
  • persilja timjan
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor

Tapenade:

100 g oliver svarta utan kärnor
50 g kapris
2 st vitlöksklyftor
4.5 msk olivolja
2 st sardeller kan uteslutas

Servera med:

sommargrönsaker

Gör så här

1
Salta kycklingen på båda sidor och låt dra i 30 minuter. Skölj av saltet. Sjud kycklingen i vattnet tillsammans med kryddbukett, klyftad lök och grovt hackad vitlök, 20 minuter.

2
Tapenade: Mixa oliver, kapris, pressad vitlök, olja och sardeller. Tunna eventuellt ut den med lite av kokspadet från kycklingen. Resten av kokspadet kan användas till soppa eller sås. Servera kycklingen med sommargrönsaker.

Scroll to Top