Du behöver
- 800 g sötpotatis
- 1 msk ingefära riven
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- salt peppar
- 1 st kyckling grillad
- 150 g fetaost
- 1 st sallad 65 g
- 1 st röd paprika
- 2 st nektariner
Dressing:
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk honung
0.5 dl basilika
Ugn: 225°
Gör så här
1
Skala och klyfta sötpotatisen. Blanda sötpotatis, ingefära, pressad vitlök, olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen, 30 minuter.
2
Dela kycklingen och rensa ur köttet. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Tärna fetaosten. Skölj och slunga salladen torr. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Klyfta nektarinerna.
3
Lägg upp sötpotatis, kyckling, fetaost, sallad, paprika och nektariner på ett stort fat.
4
Dressing: Rör ihop yoghurt, honung och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera till salladen.