Kyckling med rödbetsquinoa och örtkesella

Du behöver 400 g rödbetor, 2 dl quinoa vit 5 dl kycklingbuljong eller tärning 400 g kycklinglårfilé olivolja flingsalt peppar nymald 1 st rödlök 1.25...

Du behöver

  • 400 g rödbetor,
  • 2 dl quinoa vit
  • 5 dl kycklingbuljong eller tärning
  • 400 g kycklinglårfilé
  • olivolja
  • flingsalt
  • peppar nymald
  • 1 st rödlök
  • 1.25 dl pumpakärnor
  • 0.5 st citron rivet skal
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 50 g rucola eller andra späda salladsblad

Örtkesella:

250 g kesella
1 st vitlöksklyfta
1 dl Parmesan-ost grovriven
1 dl basilika hackad
0.5 dl hackad persilja
flingsalt
peppar nymald

Gör så här

1
Örtkesella: Blanda kesella, pressad vitlök, parmesanost, basilika, persilja, salt och peppar.

2
Skala och tärna rödbetorna, 1×1 cm. Skölj quinoan i hett vatten. Koka quinoa och rödbetor i buljong, ca 15 minuter. Låt ånga av.

3
Skär kycklingen i bitar och stek i en stekpanna med olja. Salta och peppra. Varmhåll under folie.

4
Skala och skiva löken. Rosta pumpakärnorna i en torr panna. Blanda quinoa och rödbetor, stekt kyckling lök, pumpakärno, citronskal, citronsaft och rucola. Salta och peppra.

Scroll to Top