Kyckling med plommon

Du behöver 250 g kycklingfil 0.5 st röd chilipeppar 1 st purjolök 1 msk rapsolja 1.5 msk ostronsås eller soja 3 st plommon salt peppar...

Du behöver

  • 250 g kycklingfil
  • 0.5 st röd chilipeppar
  • 1 st purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • 1.5 msk ostronsås eller soja
  • 3 st plommon
  • salt peppar
  • 2 msk cashewnötter grovt hackade

Servera med:

fullkornsris
limeklyfta

Gör så här

1
Strimla kycklingfiléerna. Ta bort kärnor och mellanväggar i chilin och hacka den fint. Ansa och strimla purjolöken.

2
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Stek kycklingstrimlorna tills de är genomstekta. Tillsätt chili, purjolök och ostronsås, och koka ihop i ett par minuter.

3
Lägg upp kycklingfräset på ett fat och lägg på urkärnade och klyftade plommon. Salta och peppra. Strö över cashewnötter och servera med ris och lime.

Scroll to Top